EDUSKUNNAN OIKEUSASIAMIES - etusivulleOikeusasiamiesKantelu oikeusasiamiehelleOikeusasiamiehen ratkaisutTiedotteet ja julkaisutIhmisoikeuskeskus
Hae ratkaisuja
laps*, korkein oikeus*
Tarkennettu haku
Hakuohjeita

Oikeusasiamies Facebookissa

Arkadiankatu 3
00102 Eduskunta
Puhelin: 09 *4321
Faksi 09 432 2268
Sähköposti:
oikeusasiamies(at)eduskunta.fi


Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin valittiin Euroopan unionin perusoikeusviraston johtokunnan jäseneksi

Perusoikeusviraston hallintoneuvosto valitsi 19.- 20.5.2011 pitämässään kokouksessa AOA Maija Sakslinin viraston johtokunnan jäseneksi.

Johtokuntaan kuuluu hallintoneuvoston puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, kaksi muuta hallintoneuvoston valitsemaa jäsentä sekä yksi komission edustaja. Johtokunnan tehtävänä on avustaa hallintoneuvostoa. Euroopan neuvoston edustaja voi osallistua kokouksiin.

Perusoikeusvirasto auttaa jäsenmaita
toteuttamaan perusoikeuksia

Perusoikeusvirasto on Euroopan unionin itsenäinen elin, joka tukee unionin toimielimiä ja jäsenvaltioita perusoikeuksiin liittyvissä kysymyksissä. Se auttaa jäsenvaltioita varmistamaan, että perusoikeudet toteutuvat täysimääräisesti lainsäädännössä ja sen toimeenpanossa.

Virasto tarjoaa perusoikeuksia koskevaa asiantuntemusta muun muassa keräämällä tietoja perusoikeuksista ja tekemällä tieteellisiä tutkimuksia ja selvityksiä.

Perusoikeusvirasto voi myös laatia ja julkaista päätelmiä ja lausuntoja. Perusoikeusvirasto edistää vuoropuhelua kansalaisyhteiskunnan kanssa perusoikeuksia koskevan yleisen tietoisuuden lisäämiseksi.

Viraston hallintoneuvostoon kuuluu yksi kunkin jäsenvaltion nimeämä riippumaton jäsen, yksi Euroopan neuvoston nimeämä riippumaton jäsen ja kaksi komission edustajaa. Jäsenten toimikausi on viisi vuotta.

Perusoikeusvirasto on perustettu vuonna 2007 ja sen päämaja on Wienissä.
 

[25.5.2011] 


Tulostusversio Etusivulle Takaisin Sivun alkuun Palaute